skip to Main Content

De tussentijd zit er alweer op

Trondheim, 13 juli 2022

In mijn laatste blog schreef ik in mei dat de maanden mei en juni in het teken zouden staan van het kweken van snelle(re) benen. De resultaten in de races die ik in de afgelopen periode heb gelopen laten zien dat dit goed is gelukt. De resultaten waren als volgt:

  • 5000m Nijmegen: 15.02.83
  • 5000m Steenbergen: DNF
  • 5000m Wageningen: 15.05.06
  • 10km Zuidas run: 31.17
  • 6km Kralingen: 19.01

De 15.02,83 betekende een officieel nieuw persoonlijk record op de 5000m op de baan. Mijn doel is al heel lang om de 5000m onder de 15 minuten te lopen maar dit is dus helaas nog niet gelukt, echter de wetenschap dat dit er zeker wel in zat, doet eigenlijk al heel goed. Voor mij is het namelijk het belangrijkste dat ik sneller ben geworden op de kortere afstanden en deze snelheid nu kan meenemen richting de (voorbereiding op) marathon. De lenteperiode is nooit een periode geweest waarin ik de beste wedstrijdresultaten neerzet, vanwege hooikoortsklachten en de hogere temperaturen waar ik niet zo heel goed tegen kan bij inspanning. Tussen alle races door hebben we mooie zware baantrainingen kunnen uitvoeren die ik niet snel meer vergeten zal. Toch een hele andere manier van het lichaam belasten dan tijdens de langere maar ook wat rustigere trainingen in de marathonvoorbereiding.

Op dit moment geniet ik van een weekje vakantie in Noorwegen, maar op maandag 18 juli begint de 13 weken voorbereidingsperiode op de marathon van Amsterdam. We hebben inmiddels een mooi schema opgesteld waarbij we het vorige schema als basis hebben genomen. Daarnaast verblijven Emiel en ik vanaf medio augustus drie weken in Iten (Kenia) voor een trainingsstage op hoogte. De drie maanden na de marathon, de tussentijd, zitter er hiermee alweer op. Een periode die in het teken stond van sneller worden maar ook van het laten vieren van de teugels en op sociaal vlak weer even helemaal bijtanken. Beide is goed gelukt…. Nu weer serieus aan de bak, heerlijk die afwisselingen gedurende het jaar!