skip to Main Content

We zullen doorgaan

Rotterdam, 08 januari 2022

Mijn vorige blog dateert alweer van een aantal weken geleden, toen nog in een periode dat er diverse wedstrijden gelopen konden worden, inmiddels ziet de wereld er helaas weer anders uit. Op het programma stonden na de Warandecross de Bruggenloop in Rotterdam, de Sylvestercross in Soest en de Egmond Halve Marathon. Uiteindelijk hebben we deze wedstrijden kunnen vervangen door een cross in Gouda en een halve marathon op Ameland. Deze laatste wedstrijd liepen we op de zaterdag waarop vervolgens de befaamde Corona persconferentie plaatsvond en NL in lockdown ging.

Sinds de Warandecross heb ik goed door kunnen trainen en heb ik geen last gehad van blessures. Helaas werd ik begin december wel even ziek, maar daarna heb ik de draad alweer snel op kunnen pakken met trainingsweken van 83km, 85km, 109km en 128km.

Waar de cross in Gouda nog een beetje in het water viel doordat ik in de week voordien nog ziek was, ging de halve marathon op Ameland wel goed. Op de vrijdag voor de wedstrijd was ik reeds naar Friesland afgereisd waar ik kon overnachten bij vriend en collega loper Jesse van Burg. In de ochtend namen we vervolgens de boot van Holwerd naar Ameland, hetgeen zo’n 50 minuten duurt. Vervolgens lopend naar de de sporthal waar we ons konden omkleden en gereed maken voor de race. Omdat eigenlijk alle andere wedstrijden waren afgelast stond er een verrassend sterk deelnemersveld aan de start met oa ook Ronald Schroer en Frank Futselaar. De eerste paar km ben ik met de kopgroep meegelopen, maar bij de strandopgang moest ik hen laten gaan waarna ik op het strand mijn eigen tempo probeerde op te pakken. Uiteindelijk werd ik bijgehaald door een andere loper, waarna we de rest van de halve marathon samen door hebben gelopen. Dit hielp enorm, gezien de wind, zoals altijd op een eiland, duidelijk aanwezig was. Na een snelle laatste km kwam ik uiteindelijk als 5e binnen in 1 uur 10 minuten en 8 seconden hetgeen een gemiddeld tempo van 3.19 min/km betekent. Lang niet slecht op dit parcours met langere stukken op het strand maar daarnaast ook nog op en af in de duinen.

De week na deze halve marathon had ik een lange week op het programma staan. Op maandag enkel een rustige duurloop om nog wat te herstellen van de halve marathon, maar op dinsdag en donderdag stonden er serieuze trainingen op het programma met de selectie van PAC waar ik sindskort mee train. In het weekend was het kerst, waarbij ik op 1e kerstdag traditioneel een extra lange duurloop doe, enerzijds om even lekker buiten te zijn tijdens de dagen waarop je vooral binnen zit, wat calorieen te verbranden en gewoon even lekker te bewegen. Op tweede kerstdag hebben we vervolgens met een aantal lopers van PAC gelopen in de buurt van Barendrecht. Uiteindelijk kwam deze week met een aantal pittige trainingen uit op 128km, een mooie trainingsweek in de pocket alvast.

Tussen dit weekend en de marathon van Rotterdam op 10 april liggen nog 13 weken. De voorbereiding op de marathon is nu dan ook officieel begonnen. Ik heb er zin in!